בדיקת קראטינין בשתן באיסוף 24H

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/05/2019 | 13:23 | מאת: גור

שלום, האם בבדיקת קראטינין בשתן (איסוף 24 שעות) זה משנה אם באותה יממה אצרוך יותר או פחות חלבון מהרגיל? יש ימים שאני אוכל רק ירקות ולחם ויש ימים שאני בולס ארוחות בשריות גדולות מאד. האם זה משנה על איזה יום "יפול" איסוף השתן לקראטינין? תודה רבה גור

אני ממליצה שביום ביצוע האיסוף תקפיד על תזונה מאוזנת ולא "תבלוס ארוחות בשריות גדולות מאד". עומס הבשר עלול לגרום להפרשה מוגבץ של קראטינין בשתן ולעוות את תוצאות האיסוף.

17/05/2019 | 12:15 | מאת: גור

תודה רבה!

מנהלי פורום נפרולוגיה