תרופות ממשפחת המשתנים האם מסרטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/03/2019 | 17:02 | מאת: תרופות מקבוצת משתנים האם מסרטן

רציתי לקבל אינפורמציה לגבי התרופות ששיכים למשפחת במשתנים האם התרופה הנל מסרטנת יש מחקרים שאומרים שזה יכול לפתח סרטן העור וצריך להזהר מחשיפה לשמש מה דעתך

יש מחקרים שמצאו קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת התיאזידים לבין סרטן עור שאינו מלנומה. עם זאת, ב- 2018 פורסמה אנליזה שבחנה תוצאות של 19 מחקרים שבחנו השפעת שימוש בתרופות ליתר לחץ דם על סרטן עור, תיאזידים ביניהם. בסקירה זו לא נמצאה עליה בסיכון לסרטן עור תחת שימוש בתיאזידים. כמו בכל מקרה, תמיד כדאי להזהר מחשיפה לשמש, עם שימוש בתרופה או בלעדיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה