דם בשתן ועכשיו דם בצואה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/03/2019 | 21:08 | מאת: רמי

לפני שבועיים אושפזתי דם בשתן הבדיקות הראו דלקת זהום ואבן בכיליה קבלתי אנטיביוטיקה בוריד ארבעה ימים וכדור להמיס את האבן עכדיו יש לי דם בצואה ואני מאוד מודאג

דם בצואה יכול לנבוע מדימום לכל אורך מערכת העיכול. לרוב, כשהמקור הוא בדרכי העיכול העליונות, נראה צואה שחורה ולא דם ממש. דם טרי לרוב מקורו במעי. יכול להיות דברים בנאליים כטחורים או פיסורה אך יש לשלול גורמים אחרים. לא בטוחה שיש קשר בין הדם בשתן ובצואה, אלא אם הטיפול התרופתי גרם לתופעות לוואי כגון עצירות שגרמה לטחורים. חשוב לפנות לבדיקת רופא להמשך בירור.

מנהלי פורום נפרולוגיה