הידרונפרוזיס קשה הכאב מזה?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/03/2019 | 14:06 | מאת: דין

שלום דוקטור , אני כרגע נמצא בדרום אמריקה כך שיש לי בעיה ללכת לרופא שיבדוק לכן פונה אלייך כאן. אני סובל מכאבים באזור האגן בטן תחתונה צד שמאל (משמאל לפופיק ועד לעצם האגן כולל) לפני כשבועיים בארץ עשיתי סיטי שנמצא בו הידרונפרוזיס קשה משמאל , ובקע מפשעתי 12 מ"מ משמאל. השאלה שלי ממה הכאב? אציין גם כי הכאב נמצא בעמידה אבל מחמיר בעת שכיבה וישיבה... האם עליי להפסיק את הטיול ולחזור במיידי ארצה? תודה רבה!

יתכן בהחלט שהכאב מקורו בכליה ההידרונפרוטית. אתה נסעת לדרום אמריקה בלי לברר ולטפל ? בלי לעבור ניקוז? חסימה כרונית עלולה להביא לפגיעה כלייתית בלתי הפיכה לכליה הפגועה.

12/03/2019 | 04:25 | מאת: דין

ניגשתי לרופא ולבדיקה עקב הכאבים באזור הנ"ל. לאחר שהגיעו תוצאות הבדיקה הרופא אמר כי אין לי ממה לחשוש וכי הבעיה בכליה היא מולדת. ושאין קשר בין הכאב שלי לכליה. אך כן צריך לעשות בדיקות נוספות לכליה . ואמר לי שהכאב נובע מהבקע שיש לי. לכן טסתי . אבל הכאב לא עובר ואני מתחיל לחשוש שזה דווקא כן קשור לכליה כי כירורג אמר לי שהבקע ממש קטן ואין סיכוי שהכאב מקורו בבקע. כמה מסוכן זה לא לטפל בכליה הפגועה? איזו בדיקה אני יכול לבצע בחו"ל שתגיד לי האם אני חייב לחזור מיידית לארץ או שאפשר לסחוב עוד קצת? תודה רבה רבה

12/03/2019 | 04:50 | מאת: דין

בדיקת ה סיטי: "קיימת הידרונפרוזיס קשה משמאל. ללא הידרואורטר. . Upj stenosis במקום הראשון כליות ללא גושים."

יכול להיות שמדובר בחסימה שהיא כרונית אבל אין לנו דרך לדעת את זה כרגע. בוודאי לנוכח כאבים שהם חדשים. צריך הערכת אורולוג בהקדם.

מנהלי פורום נפרולוגיה