בדיקות דם לאחר החלפת כדור ללחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/03/2019 | 11:53 | מאת: בדיקות דם לאחר החלפת כדור ללחץ דם

שלום! ברצוני לשאול מתי צריך לעשות בדיקות דם לאחר קבלת כדור נוסף ללחץ דם האם שבועיים מיום הטיפול זה בסדר לעשות בדיקת דם שאלה נוספת האם ניתן לחצות כדור אמלו לחצי ?? כדי להפחית תופעת לוואי האם מומלץ להוסיף בנוסף לתרופות נוזל ארגינין נוזלי ועם כן באיזה מינון כדי שיעזור תודה

מקרה של התחלת או שינוי מינון משתנים או תרופות ששיכות למעקבות ציר הרנין-אנגיוטנסין מןמלץ לבצע בדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה ואלקטרוליטים כשבוע לאחר התחלת טיפול/שינוי מינון. אחרת אין צורך. אשר לשאלת חלוקת הכדור- אם אינו מצופה/אם יש פס המסמן חצי ניתן לחצות, אחרת אסור. לא מכירה את הנוזל.

מנהלי פורום נפרולוגיה