השתנה מרובה ותכופה במשך היום,,,בן 60

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/03/2019 | 02:37 | מאת: ירון

האורולוג ביקש ממני לבדוק את סיבה להשתנה בתדירות גבוה עם כמות קטנה כל פעם כ 60-80 סיסי . במשך 24 ש הייתה תפוקת שתן (צבע צהוב) של 2.7 ליטר למרות שצריכת הנוזלים היומית הייתה 1.6 ליטר . איך זה קורה שאני נותן תפוקת שתן יותר ממה שאני שותה והאם זה מעיד על בעיה? אני נוטל תוסף כורכומין פעם ביום , האם זאת הסיבה לשתן צהוב ולא צהוב בהיר עד שקוף ?

כמות השתן נובעת לא רק מכמות המים ששותים אלא גם מנוזלים המופקים מהמזון (למשל גם ביוגורט יש כמות מסוימת של נוזל) ומתהליכים שונים בגוף. אם אין סימנים של התייבשות, זו לא בעיה. שתן צהוב לרוב מעיד על ריכוזו. איני יודעת האם תוסף כורכומין גורם לשינוי בצבע השתן אך תוכל לבדוק זאת על ידי הפסקת התוסף למספר ימים ומעקב אחר הצבע.

מנהלי פורום נפרולוגיה