ציסטה קורטיקלית בכליה השמאלית.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/02/2019 | 12:19 | מאת: כוכבי

בעקבות דם גלוי בשתן, ובבדיקות דם, ללא כאבים, הופניתי ל US בליות. הממצא הוא ציסטה קורטיקלית בכליה השמאלית. תופעת הדימום חלפה. בדיקות שתן תקינות. מה משמעות הממצא?

20/02/2019 | 12:21 | מאת: כוכבי

גודל הציסטה 3.7 ס"מ

הציסטה מתוארת כפשוטה (שכן אחרת חובת הרנטגנולוג לציין כי היא ציסטה מורכבת שההתייחסות אליה היא אחרת). ציסטה פשוטה היא לא מקור לדמם. המטוריה גלויה מקורה יכול להיות בדרכי השתן או בכליה. הרופא שיבדוק אותך יחליט לפי הממצאים בבדיקה, תשובות בדיקות הדם והשתן האם להתחיל את הברור אצל אורולוג או נפרולוג. ככל שאת/ה מבוגר יותר סבירות גבוהה יותר כי הברור יהייה ראשית אורולוגי, בטח אם יש רקע של עישון.

מנהלי פורום נפרולוגיה