קולונוסקופיה לבעל כליות פוליציסטיות עם ערכים טובים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/02/2019 | 10:29 | מאת: ברקאי גלילה

בן 34, עם כליות פוליציסטיות(משפחתי!), לא באי ספיקה- הבדיקות עדיין תקינות!-האם הכנה לקולונוסקופיה יכולה לכלול את כל המרוקנים הרגילים? כולל השתיה של היממה האחרונה?

כעקרון אין להשתמש בחוקנים על בסיס זרחן באנשים עם ירידה בתפקוד הכלייתי. במצב של תפקוד כלייתי שמור לכאורה אין מניעה משימוש בתכשירים הרגילים. מאחר שלא כתבת באילו תכשירים מדובר, ממליצה בכל זאת לבדוק מול רופא המשפחה את התכשיר עליו הומלץ. יש להקפיד על שתיה מרובה בעת ההכנה. בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה