תמצית זרעי אשכוליות וכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/02/2019 | 09:46 | מאת: י

היי, בעקבות תסמיני IBS אני מעוניין לצרוך תמצית זרעי אשכוליות של חב' אלטמן. 20 טיפות, שלוש פעמים ביום. התמצית מכילה 8% כוהל. בעקבות חשד ל-IGA Nephropathy (מתבטא בפרוטינוריה ומיקרו-המטוריה) הנפרולוג הנחה אותי שלא לצרוך אלכוהול. לציין שתפקודי הכליות שלי תקינים. אודה אם תוכלו לומר לי האם הנ"ל בטוח לכליות (אינו נפרוטוקסי). אני משער שהכמות שציינתי זניחה אבל רציתי לוודא זאת. תודה מראש!

בסקירת ספרות מהירה אין מידע רפואי מבוסס על יעילות של grapefruit seed extract. לא מצאתי דיווח על נפרוטוקסיות אך הספרות היא דלה. עולה שעלולה להיות אינטראקציה עם תרופות מסוימות. אני הייתי נמנעת מלקחת.

מנהלי פורום נפרולוגיה