מה אומר פענוח צילום ה CT?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/01/2019 | 15:28 | מאת: אני

שלום דר', אני בת 47 עם לופוס ו -MCTD יחסית רגוע ועד כה לא היתה מעורבות כלייתית לעיתים יש קצת חלבון וקצת דם בבדיקות שתן, לציין שאין ווסת כבר 4 שנים. עשיתי צילום CT ללא חומר ניגוד עקב פציעה אורטופדית ובתואה יש ממצא : רושם למלאות בקוטב עליון של הכליה השמאלית, מומלצת קורולציה עם בדיקה סונגרפית. במה בדיוק מדובר? אני די בלחץ כי כבר בבדיקה אחת היתה לי "מלאות" בברך ובסוף יצא לי גידול PVNS ואני כבר לא יודעת מה לחשוב. תודה מראש על התשובה.

החלק העליון של הכליה נראה לא תקין, אולי מוסנן בתהליך מסוים או מוגדל מעט. המשמעות אינה ברורה ולכן ההמלצה לאולטרסאונד. זה יכול להיות חסר משמעות, אך יש אבחנה מבדלת. אין טעם לחשוב שמדובר בגידול עד שלא בוצע האולטרסאונד שישפוך אור על הממצא.

מנהלי פורום נפרולוגיה