סידן בשתן גבולי 320/220

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/01/2019 | 20:17 | מאת: דנה

לפני שלושה חדשים עברתי ניתוח להוצאת אבן מהשופכן.לפני הוצצאת האבן כמות ההסידן בשתן היתה 320.היום ההיתי בביקורת אצל הרופא המנתח עם תוצאות הבדיקות וכמות הסידן היא 220.שאר הבדיקות טובות כולל אולטרסאוד שמראה שאין הרחבה במערכת המאספת ואין גודש. בכל זאת הרופא נתן לי כדור בשם disothiazid 12.5.האם לדעתך הכרחי לקחת את התרופה? בבדיקה של האבן התוצאה 100% קלציום אוקסאלאט אודה לתשובתך בעבר עזרת לי מאוד

הכמות התקינה של הפרשת סידן תלויה במשקל גוף, כאשר הערך העליון לרוב מוגדר כ- 200 מ"ג באישה. מטרת התרופה להפחית את הפרשת הסידן בשתן על מנת להפחית את הסיכון להווצרות אבנים נוספות. זה צריך להיות מלווה בשתיה מרובה ושינויים תזונתיים - כדאי לפגוש דיאטן אם עוד לא עשית זאת. בהצלחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה