ערכים מעט חריגים בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/12/2018 | 18:08 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 34 ובד"כ בריא ללא מחלות/בעיות מיוחדות. לאחרונה עשיתי בדיקת שתן ובה יש מספר ממצאים החורגים מטווח תקין: PROTEIN- U STRIP: 30 mg/dl RBC calc. - U STRIP: 10 /µl LEUCOCYTES - U STRIP: 250 /µl שאר הערכים תקינים אך עדיין לא התקבלו תוצאות תרבית שתן. מהי משמעות התוצאות והאם יש מקום לדאגה? נקודות נוספות: בבדיקת דם התברר מחסור בוויטמין D, מחסור בחומצה פולית וכדוריות דם מעט גדולות מטווח תקין. בנוסף, בזמן מתן שתן אני חש מעט צריבה. אודה לתשובתכם

צריבה במתן שתן בשילוב הממצאים בשתן מכוונים לזיהום בדרכי השתן. מניחה שתשובת התרבית תכוון לטיפול המתאים בהתאם לחיידק שיצמח. אם לא תהיה צמיחה בתרבית, יהיה צורך לבדוק מחלות המועברות במגע מיני. בנוגע לשאר הבדיקות החריגות - חוסר בחומצה פולית מסביר את הכדוריות המוגדלות

מנהלי פורום נפרולוגיה