המשך איסןף שתן 24 - אוקסלט

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/11/2018 | 16:44 | מאת: אלון

שלום,קיבלתי גם את תוצאת האוקסלט (לקח איזה שבוע עד לתוצאות). OXALATE- URINE 24h 0.34 mmol/24h 0.08 סמן - ערך תקין 0.34 0.49 OXALATE-URINE SAMPLE 0.17 mmol/l האם תקין? נשאר לי עוד איסוף אחד עם איזה חומר מיוחד שלא היה במרפאה שלי. אם גם זה תקין...אז אני כבר אובד עצות. כי הבדיקות הקודמות היו תקינות לפי מה שאמרת...אז אין לי שום הסבר למה אני מייצר בגיל 32 כבר 4 אבנים בשתי תקופות שונות.ובשתי הכליות. (לפני שנתיים וחצי וגם לפני חודשיים). יש לך אולי השערה לזה? אני שותה בין 10-15 כוסות מים ביום ולפי האיסופים מוציא 2 ליטר שתן ביום. אז מה יכולה להיות הסיבה? תודה על העזרה.

רמת האוקסלאט נחשבת תקינה. אחזור על דברי ד"ר סוטנדורף שיש לבצע את האיסופים פעמיים למרות חוסר הנוחות. באיסוף אחד אפשר לפספס. חשוב לדעת מה יש בבדיקת שתן לכללית - חשובה מידת חומציות השתן למשל - וכן ביצוע משקע שתן לחיפוש אחר קריסטלים מסוימים. כמובן שמניחה שבבדיקות הדם לא היתה בעיה (למשל רמות סידן היו תקינות? הורמון PTH?). לא בכל המקרים מוצאים את הסיבה לאבנים גם לאחר חקירה אינטנסיבית ובמקרים אלו ממליצים על הנחיות תזונתיות מותאמות להפחתת הסיכון לאבנים. במידה ויהיה אירוע נוסף, מומלץ לשלוח את האבן עצמה לאנליזה על מנת לזהות מהם מרכיביה.

מנהלי פורום נפרולוגיה