תוצאות אשלגן גבוה מעיד על בעיה בכליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/11/2018 | 07:49 | מאת: ביקי

בבדיקת דם רמת האשלגן 5.7 האם מעיד על בעיה בכליות? חייבת לציין שאוכלת בין 2-3 בננות ורימון כל יום.לא שותה מספיק. כמו כן היתה אינדיקציה לדלקת כליות לפני שנה בהודו. נתנו לי אנטיביוטיקה .והכאבים חלפו. באולטרהסאונד כשחזרתי לא נראה מאומה.

אם הקראטינין תקין בדם , ואינך נוטלת תרופות מסוימות המעכבות את הפרשת האשלגן בשתן סביר יותר שהבדיקה היא שגויה. סיבות לבדיקה שגויה הן המוליזה (פירוק של כדוריות דם במבחנה כתוצאה מהליכים טכנים בלקיחת הדם או עד הגעה למעבדה). יש לחזור על הבדיקה

מנהלי פורום נפרולוגיה