חלבון בשתן רק במתן שתן בעמידה גיל 47

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/11/2018 | 00:38 | מאת: רמי

שלום בבדיקות שתן רבות מאז גיל 32 מדי פעם יש חריגה לא גבוהה בחלבונים (עד 10 מ"ג). רופא המשפחה המליץ לי לבצע את הבדיקות בשכיבה וישיבה, ואכן בשתי בדיקות עוקבות אלו לא הייתה כלל חריגה (תוצאה שלילית לחלבון). ושוב בבדיקה שלישית בעמידה, הייתה חריגה של 6 מ"ג. רופא המשפחה אמר שמדובר בתופעה שפירה לחלוטין וחסרת משמעות, אם כי ציין שהיא לא אופיינית אצל תווך הגילאים שלי (47). האם יש מקום לבירור נוסף? (תיפקודי כליות בבדיקות דם תקינות). תודה

לא כך כך ברור לי כמה חלבון כומת (מלשון כמות) באיסופי השתן. 10 מ"ג זו אינה פרוטאינוריה. הכמות המותרת בשתן היא 150 מ"ג ליממה . במספר בדיקות. אם אכן יש פרוטאינוריה הרי שהסיפור שאתה מספר אינו מתאים לפרוטאינוריה אורטוסטאטית/תנוחתית שמאופיינת בהופעת חלבון בשתן בזמן עמידה ובהיעלמותו מהשתן במהלך שכיבה. בהערת אגב צריך להקפיד לפני השכיבה לרוקן את שלפוחית השתן כדי ששתן שנוצר בעמידה לא "יזהם" את השתן שיוצר בשכיבה. פרוטאינוריה תנוחתית היא תופעה חולפת בדרך כלל אצל ילדים/צעירים שלא מובילה לאי ספיקת כליות ואינה מחייבת מעקב נפרולוגי/אחר.

מנהלי פורום נפרולוגיה