בדיקת איסוף שומנים בצואה וקפסולות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/10/2018 | 18:42 | מאת: לרה

שלום רב ד"ר סובלת מהיפרפילטרציה כלייתית שהתגלתה בימים אלו. נשלחתי לפני כמה חודשים על ידי רופא הגסטרו שלי (שכעת לא זמין) לבדיקת איסוף שומנים בצואה. במסגרת הבדיקה צריך לבלוע שלוש פעמים ביום למשך ארבעה ימים כדורים בשם "זיצמרק". אין לי דרך להשיג את הרופא שלי כעת. ידוע לך האם הכדורים בסדר לכליות? אלו הכדורים: https://www.sitzmarks.com/how-it-works

מצב של היפרפילטרציה אינו נחשב אי ספיקת כליות ולכן אין צורך בהתאמת מינוני תרופות. התרופה נחשבת בטוחה.

03/11/2018 | 23:29 | מאת: לרה

תודה ד"ר. האם מצב של היפרפילטרציה חייב להתפתח לאי ספיקת כליות? האם הסיכויים שיתפתח מתישהו לאי ספיקת כליות גדולים? אם לא נוטלים טיפול תרופתי אך שומרים על ערכי סוכר תקינים בדם ומגבילים בחלבון ונתרן, האם אפשר להמנע מאי ספיקת כליות ללא תרופות ?

אנשים חיים עם היפרפילטרציה גם מבלי לפתח אי ספיקת כליות. דוגמא טובה הינה תורמי כליה, אשר בכליה הנותרת מפתחים היפרפילטרציה ללא עליה משמעותית בסיכון לאי ספיקת כליות לעומת האוכלוסיה הרגילה.

מנהלי פורום נפרולוגיה