שוב בעניין האבן בשופכן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2018 | 13:57 | מאת: דינה

לאור המצב לפני ניתוח להוצאת אבן בשיטת אורטרוסקופיה עשיתי אולטרסאונד להלן התוצאות.כליה ימניתבגודל 10.7 סמ.פרנכימה שמורה.ללא אבנים.הרחבה בינונית של גביעים אגן ואורטר עליון עד לכניסה לאגן בהשואה לאולטרסאונד הקודם אצל אותה רופאה גם הפעם הידרונפרוזיס מימין הפעם עם הרחבה אורטר עד לכניסה לאגן קיים גט דו צדדי. באולטרסאונד היא לא ראתה אבן אך כתבה חשד לאבן באורטר עם הפרעה אורו מכנית לא מלאה. שאלתי היא האם קיים נזק בלתי הפיך או שלאחר הניתוח יש מצב שזה יתרפא?

העובדה שפרנכימת הכליה שמורה (ולא מצומקת) מעודדת. זה אומר שכנראה יש מה להציל . בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה