שוב בעניין האבן בשופכן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/09/2018 | 15:52 | מאת: דינה

ההיתי אצל שני רופאים כרורגים שנחשבים בכירים במקצועם.אחד אמר לעשות מיפוי כליות וששני לא הזכיר זאת.שניהם ראו את אותם הבדיקות.האם הוצאת אבן מהשופכן אפילו אם גרמה לנזק כלשהו מצריכה מיפוי.שוב אני מציינת שהקרוטונין הוא בנורמה.

בחלק מהמקרים האורולוג ירצה לבצע מיפוי על מנת להעריך את התפקוד הכלייתי ולהבין האם תרומת 2 הכליות זהה. אם יש כליה שלא תורמת כמעט לתפקוד, לעיתים ימנעו מהתערבות בכליה זו, כתלות בתסמינים. אם בכל מקרה יש תסמינים המחייבים הוצאת האבן, לא בטוח שהבדיקה הכרחית. כדאי לשאול שוב את הרופא המפנה.

מנהלי פורום נפרולוגיה