מבקשת הסבר לבדיקות דם ואיסוף שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/08/2018 | 13:34 | מאת: גילי

שלום אני בת 55 בבדיקת דם שעשיתי התקבלו התוצאות הבאות: קריאטינין 0.66 נתרן 138 סידן 10.2 באיסוף שתן של 24 שעות התקבלו התוצאות הבאות: קריאטינין 1.3 CCT 136.8 סידן 369 נתרן 261.8 מדוע יש ערכים גבוהים באיסוף שתן בזמן שהבדיקות דם תקינות? הם יש בעיה בתיפקודי כליות? או סיבה אחרת? האם יש בדיקות נוספות שעליי לעשות? תודה רבה שבת שלום

חלק מתיפקוד הכליות הוא להפריש עודפי מלחים (שנצרכו בתזונה) . מהאיסוף נראה שאת צורכת הרבה מלח בדיאטה. הפרשת עודפי מלח מעלה בכליה את הפרשת הקלציום. ואכן לך היפרקלציאוריה. ממליצה לך למתן את אכילת המלח ולעקוב גם אחר הפרשת הקלציום בשתן . אם מתמשך (היפרקלציאוריה) למרות הורדת צריכת המלח מחייב בירור נוסף ואולי גם טיפול. הCCT יחסית גבוהה לגילך. האם יש סוכרת? האם יש חלבון בשתן? למעקב גם.

מנהלי פורום נפרולוגיה