תוצאות אלבומין קראטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/08/2018 | 16:23 | מאת: מיה

שלום רב אני בת 38. היום ביצעתי בדיקות דם ושתן, התוצאה של יחס אלבומין קראטנין היא 2.29. אני מבינה שזו תוצאה חריגה, על מה זה יכול להצביע ומה עליי לעשות? יתר התוצאות המעט נמוכות - שתנן בדם 16.1, קראטנין 0.46. גלוקוז תקין, הן בדם והן בשתן. היו עקבות דם בשתן (0.03) אבל אני מבייצת עכשיו ולעיתים יש לי הפרשה דמית בזמן ביוץ. מה פשר התוצאות ומה עליי לעשות? המון תודה

נהוג לבטא הפרשת אלבומין בשתן כמ"ג אלבומין לכל 1 גרם של קראטינין. מעל ל 30 נחשב גבוהה. לעיתים הקראטינין נמדד ביחידות אחרות (במילימול לליטר או מיקרומול לליטר). אז הביטוי הוא של מ"ג אלבומין למילימול קראטינין. שם יחס של מעל ל3 נחשב לא תקין. לסיכום צריך לראות את יחידות המדידה בשתן כדי להבין . על דגימת השתן יש לחזור בתקופה שבה אינך מדממת.

מנהלי פורום נפרולוגיה