סוגי טיפול בדחיה ראשונית של כליה ותיקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/08/2018 | 22:08 | מאת: אבי

האם יש הבדל ( מבחינת הטיפול ) בין דחיה שנוצרה עקב נטיה לאי נטילת הכדורים בזמן או אפילו שיכחה של 24 שעות ויותר .... האם יש הבדל בטיפול המוצע להארכת חיי כליה מושתלת מעל 10 שנים אם הדחיה נובעת מהסיבה שציינתי או לבין מקרה שבו הדחיה שלמעשה נוצרת עקב הצטלקות איטית של הכליה במהלך שנים למרות נטילת כל התרופות בזמן . האם מדובר בשתי גישות טיפול שונים מבחינת הנפרולוג ? תודה

במקרה של דחיה על רקע אי נטילת טיפול תרופתי יש הצדקה לתגבר את הטיפול האימונוסופרסיבי (זה שמדכא את מערכת החיסון) בתיקווה להשתלט /לעצור את הפגיעה. במקרים של הצטלקות אין כבר טעם לתיגבור הטיפול נוגד החיסון, ותלוי במצב המטופל לעיתים אפילו מורידים את מינוני התרופות שכן כבר אין מה להציל. הסבר מופשט ובגדול. רק נפרולוג מטפל שמכיר יוכל לתת מענה פרטני. בהצלחה

10/08/2018 | 11:30 | מאת: אבי

תודה על התשובה . לגבי סוג הדחיה האם רק באמצעות ביאופסיה של הכליה המושתלת ניתן לזהות את סיבת הדחיה או גם באולטראסאונד ?

בביופסיה

מנהלי פורום נפרולוגיה