Kotone (u) \קיטונים בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/07/2018 | 16:27 | מאת: בן18

שלום רב אני בן 18 עשיתי בדיקת שתן כתוצאה מטיפטוף לאחר מתן שתן על ידי רופא המשפחה בבדיקה הראשונה של השתן הכול היה תקין חוץ מ -5mg קוטונים הרופאה אמרה לחזור על הבדיקה חזרתי שוב יום לאחר שעשיתי את הראשונה הכול תקין חוץ מ-15 mg קיטונים יש לציין שזה לא בגלל סוכרת כי אין לי ועשיתי בדיקות דם והכול תקין בגלל מה לדעתך הקיטונים יכולים להיות

אכן מרבית המצבים בהם נראה קטונים בשתן קשורים בסכרת, אך במצבים מסוימים ניתן לראות הפרשת קטונים כגון באלכוהוליזם, תרופות מסוימות או במצבי צום. מניחה שצום יותר רלוונטי עבורך. במקרים מסוימים גם צום לילה יכול להביא להפרשת קטונים. בשלב ראשון תקפיד על ביצוע בדיקת השתן לאחר אכילת ארוחת בוקר. סביר להניח שהממצא יעלם.

04/09/2018 | 21:53 | מאת: תודה רבה לך

תודה רבה לך דוקטור הממצא נעלם

מנהלי פורום נפרולוגיה