תרופה בשם קייקסאלאט אבקה…

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/07/2018 | 12:33 | מאת: ענת

שלום אמי קיבלה חומר בשם קייקסאלאט באבקה ואינה מסוגלת לקחת אותו לא בשתייה ולא בחוקן האם יש אפשרויות אחרות לקחת תרופה נוראית זו? תודה

20/07/2018 | 12:50 | מאת: קייקסאלאט אבקה

שלום אמי קיבלה תרופה בשם קייקסאלאט אבקה ואינה מסוגלת לקחת אותה דרך הפה בשתייה או בחוקן האם יש דרכים נוספות לקחת תרופה נוראית זו? תודה

אין דרך אחרת. יש קושר אשלגן חדש בשם patiromer אך לפי מיטב ידיעתי עדין לא ניתן לרכוש אותו בישראל והוא מוצע למשתתפים במחקר רפואי. מומלץ לקבל יעוץ של דיאטנית בנוגע לכלכלה עתירת אשלגן ולהימנע ממנה, לוודא כי לא מקבלת תרופות שמעלות את האשלגן (מפריעות לפניוי שלו מהגוף) . לעיתים נותנים משתנים שיעזרו בפינוי האשלגן מהגוף. בהצלחה.

20/07/2018 | 17:06 | מאת: תגובה לתשובתך

תודה על תשובתך המהירה איך אפשר להיכנס למחקר שציינת ?

20/07/2018 | 17:08 | מאת: עוד שאלה קטנה

אולי יש אפשרות לרכוש את התרופה בחו"ל אולי דרך האי ביי ?

20/07/2018 | 17:26 | מאת: שאלה נוספת חשובה

מה לגבי תרופה בשם VELTASSA להורדת האשלגן ? https://www.veltassa.com/patient/

22/07/2018 | 10:14 | מאת: לגבי אמי שסובלת מאשלגן גבוה

מה לגבי התרופה בשם VELTASSA להורדת האשלגן הוא נמכר רק בארהב השאלה איך מביאים אותו משם הלינק שצרפתי מיועד רק לרופאים אולי דרך הרופאה שלה יהיה ניתן להשיגו האם שמעת על התרופה הזאת? https://www.veltassa.com/patient/

אפשר שהרופאה שלך תבדוק מול החברה ישירות. אחרת - לעיתים ניתן להשיג תרופות מחו"ל דרך בתי מרקחת כדוגמת שור טבצ'ניק

ראי תשובה נוספת

התרופה מאושרת לשימוש בחו"ל, עדיין אין לנו ניסיון איתה בארץ. איני יודעת לעדכן בנוגע לתופעות לוואי מעבר לכתוב באתר החברה

מנהלי פורום נפרולוגיה