פרוטאין בבדיקת שתן רגילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/07/2018 | 15:56 | מאת: חן

הי. בשתי בדיקות שתן אחרונות (נובמבר האחרון והיום) 10 מ''ג פרוטאין בשתן. האם זה תקין? דורש בירור? בבדיקות דם מהיום הכל תקין גם תפקודי כליות. רק rbc יצא מעט גבוה 5.45. תודה.

חלבון בסטיק שתן הוא לא מדוייק. מושפע בין היתר מריכוז השתן ועוד גורמים. יש לבקש מהרופא המטפל להפנות אותך לבצע בדיקת שתן שמאפשרת כימות (מלשון כמות) של החלבון בדגימה . יחס אלבומין לקראטינין או יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן. RBC לפי הערך אני מניחה שהכוונה היא בספירת הדם. אם יש המטוריה (נוכחות דם בשתן) יש מקום להמשך ברור (אלא אם כן את סביב מחזור). בהצלחה

18/07/2018 | 12:57 | מאת: חן

האם כוונתך שאני צריכה לעשות איסוף שתן 24 שעות? לא היה דם בשתן. רק תאי rbc 5.45 בדם. האם זה קשור? בינתיים הייתי אצל רופא המשפחה שאמר שלא צריך בדיקה נוספת על אף שזו פעם שנייה שיש 10 מ"ג. להתעקש?

סביר להניח שרופא המשפחה צודק. על מנת להרגיע (אותך) ניתן לבצע בדיקה פשוטה (בדגימה, אין צורך באיסוף) שהצעתי קודם.

מנהלי פורום נפרולוגיה