הסבר לתשובה מאולטרסאונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/05/2018 | 12:41 | מאת: טובה

בבדיקת אולטרסאונד דופלס כליות כתב המפענח "הודגמו שתי כליות עם ערכי זרימה גבוהים, דבר היכול להעיד על הפרעה המודינאמית כלייתית דו-צדדית. הופניתי לבדיקה עקב יתר לחץ דם (לא דרמטי). מה יש לי?

הרופא שהפנה אותך לדופלקס של עורקי הכליה חיפש היצרות בעורקי הכליה כסיבה ללחץ דם. אחד המאפיינים של היצרות משמעותית היא שלאורך האיזור המוצר ערכי הזרימה גבוהים מאילו שבאבי העורקים. לציין יש מצבים נוספים שיכולים לגרום לערכי זרימה גבוהים. כשיש היצרות משמעותית אז באיזור לאחר ההצרות הזרימה היא באופן אופייני חלשה ובעלת מבנה טיפוסי. ביחד עם הרופא שהפנה אותך ומכיר אותך תחליטו האם יש חשד גבוה להיצרות עורקי הכליה, ואם כן השלב הבא הוא CT אנגיוגרפיה. אם אין חשד גבוה להיצרות עורקי הכליה אז בדרך כלל לא ממשיכים ברור שכן הטיפול (צינטור טיפולי) מלווה בסיכונים. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה