המשך אבן בכליה בגיל 24

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/04/2018 | 18:48 | מאת: נעמה

תודה לך על תשובתך המפורטת. רק עוד שתי שאלות בהקשר-האם במעקב תקופתי הכוונה אך ורק לUS פעם בשנה או שיש צורך להפגש גם אורולוג? ומדוע יש צורך לחזור על הבירור המטאבולי ואיסוף השתן לפחות פעמיים? לא נאמר לי דבר בקשר לזה ועשיתי את הבדיקות האלה לראשונה רק בשנה שעברה, פעם אחת לאורולוג שהמליץ רק על US אחת לשנה. תודה

אם מדובר באבן קטנה אחת בלבד אין צורך במעקב אורולוגי כל עוד את יציבה, אלא מעקב רופא משפחה. חוזרים על האיסוף פעמיים כדי לוודא את מהימנותו, שכן תוצאות האיסוף יכולות להשתנות בהתאם לתזונה סביב האיסוף וגורמים נוספים.

30/04/2018 | 23:54 | מאת: נעמה

חבל שהאורולוג לא ביקש בשנה שעברה. האם לא כדאי לרסק אותה מעכשיו כדי למנוע בעיות וכאבים בעתיד?

רופא המשפחה יכול להפנות אותך לאיסוף חוזר. לא מרסקים אבן אם אין צורך. לכל פרוצדורה יתכנו תופעות לוואי / סיבוכים ולכן לא מבצעים פרוצדורות פולשניות ללא התוויה.

מנהלי פורום נפרולוגיה