עודף אשלגן מסוכן-כיצד מתמודדים?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/12/2013 | 19:36 | מאת: חגי

תאריך : 30/12/13 18:45 מחבר/ת : חגי שלום רב אבי בן 91 סובל מבעיית תפקוד של הכליות-בנוסף חולה לב . מצד שני צלול מאד ומתפקד . דיאטנית של קופ"ח מטפלת בו והתאימה לו דיאטה דלת חלבון ואשלגן למרות זאת האשלגן לא עוצר-גבוה ביותר מעל 6! וקריאטנין 1.9 כיצד עוצרים את עלית האשלגן? נפרולוג שהתייעצנו עימו הוריד לו כדורי לחץ דם שיש בהם תרומה להגדלת אשלגן ולרסטאן כמו כן הנחה לתת לו זריקות ארנספ יש עוד משהו שאפשר לעצור את האשלגן ! בברכה חגי 0542244102

02/01/2014 | 07:44 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

1. בהחלט הפסקת ולסרטן. 2. דייאטה טובה. 3. אבקה בשם קייאקסלט- ניתן לקחת כף קטנה (15 גרם) פעם ביום לפי הוראות. 4. ארנספ -ניתן לאנמיה. דווקא CFCR VHU תיאורים של תופ' לוואי של העלאת אשלגן מתרופות אלו אך כנראה שאין עליית שכיחות משמעותית.

מנהלי פורום נפרולוגיה