האם מותר תוסף תזונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/03/2018 | 10:17 | מאת: איילת

אני בת 48 סובלת מאי ספיקת כליות, רמת הקרטניין היא 2.5, אין לי סוכרת או לחץ דם כל הבדיקות דם שלי מאוזנות למעט הקרטניין הומלץ לי לקחת 5 כדורים כל יום של תוסף תזונה חמוציות כשבכדור יש גם ויטמין c האם מותר לי כשיש לי אי ספיקת כליות ? האם זה מזיק לכליות ? אודה לכם על התשובה איילת

ויטמין C הוא ויטמין מסיס מים , מופרש בכליות ועלול להצטבר באי ספיקת כליות מתקדמת ומכאן שתוספים עלולים עלות את את הסיכון לרעילות. צריכה עודפת של ויטמין C מעלה את הסיכון ליצירת אבני קלציום-אוקסאלאט (בייחוד ביצרני אבנים). השאלה היא כמה מ"ג יש בתוסף היומי. לאי ספיקת כליות בדרגה IV (בה את נמצאת ) כנראה שלא מומלץ מינון של יותר מכ 70 מ"ג ליממה. ממליצה לך להיות תחת מעקב וטיפול של דיאטנ/ית נפרולוג/ית. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה