AML בכליה הימנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/03/2018 | 19:08 | מאת: אלה

שלום, אני בת 27 ומאובחנת בAML בכליה הימנית מ2013, בגודל של כ-2ס"מ כאשר שאר הנתונים תקינים. אני במעקב של US פעם בשנה. ובכל השנים הללו הגודל נשאר קבוע. אך השנה (2018) ביצעתי US כליות וה-AML בכליה הימנית גלדה ל-3.5 ס"מ כאשר ב2017 הגודל היה עדיין 2 ס"מ כמו בשאר השנים הקודמות. האם גדילה של כ- 1.5 ס"מ בשנה הוא הגיונית? והאם יש סיבה לדאגה? קבעתי תור לאורולוג אך הוא התור רחוק יחסית ולכן אשמח לקבל פה חוות דעת נוספת עד אז. תודה והמשך יום מקסים

גדילה של 1.5 ס"מ בשנה היא מעט גדולה בהתחשב בעובדה שעד כה הגודל היה יציב לחלוטין. אך יש לזכור שיש שונות במדידות בין מבצעי האולטרסאונד השונים. גורמים שיכולים לגרום לגדילה מהירה יותר הם שימוש בהורמוני מין נשיים (גלולות) או היריון. סביר שתצטרכי לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים על מנת להעריך את קצב הגדילה והאם יש צורך בהתערבות או המשך מעקב בלבד.

מנהלי פורום נפרולוגיה