איסוף שתן לקריטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/03/2018 | 16:40 | מאת: דנית

שלום רב, לפני כשבוע יעצו לי בפורום לעשות בדיקת איסוף שתן ל- 24 שעות ולבדוק קריטנין ואלבומין. פניתי לרופא משפחה שלי והוא אמר שתוצאות הבדיקות שלי בסדר ורמת הפרוטאין שלי בסדר ולכן הוא טוען שלא צריך לעשות בדיקת איסוף שתן 24 שעות. אני מבולבלת. כאן יעצו שכן לעשות ורופא המשפחה אמר שאין צורך. האם עלי להתעקש ולדרוש בכל זאת לעשות את הבדיקה איסוף שתן ל- 24 שעות? חוזרת על הפרטים שלי למידע כללי: אני בת 59. גובה 1.60 משקל 63., לחץ דם 124/78 לפני 13 שנה ה creatinine התחיל לחרוג מהקוים בבדיקות דם. והוא בממוצע עומד על 1.07. אין לי מחלות וגם לחץ דם שלי תקין. כל שאר הבדיקות הדם בסדר. בבדקות האחרונות ה - UREA בדם גם חרג והתוצאה 48 . האם התוצאות האלה מראות שמשהו בכליות שלי לא בסדר? תודה.

סביר להניח שהתפקוד הכלייתי שלך תקין על סמך הנתונים והעובדה שהקראטינין יציב כבר 13 שנים. למען הסר ספק, ניתן לבצע איסוף שתן ל- 24 שיתן ערך מדויק יותר של פינוי קראטינין creatinine clearance המבטא את התפקוד הכלייתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה