ארסן מוגבר בבדיקת מתכות-היבט נפרולוגי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/02/2018 | 19:21 | מאת: מאור

שלום רב לפני שנתיים חשתי לפתע לא טוב. החשש שלי היה שנחשפתי לטוקסינים במהלך עבודתי כטכנאי מחשבים (עבדתי במשרה חלקית כשנתיים). ביצעתי בדיקות למתכות שונות (שתן ודם). כולן יצאו תקינות חוץ מארסן 45 כאשר הטווח הוא 0-35 . בהמשך ירד ל-21 ואחר כך לא נמצא בשתן. במקביל התייעצתי עם רופא תעסוקתי שאף הפליג למחוזות מרוחקים וטען שהסימטומים שלי מצריכים בירור להרעלה מכוונת שארעה לי במהלך לימודיי בחוג למזה"ת באוניברסיטת חיפה (2016). כידוע בארצנו אין טוקסיקולוגים פנימאים שיכולים לאבחן בעיות כאלה והמרכז ברמב"ם עוסק בהרעלות אקוטיות בלבד(למשל במדינות מערביות יש טוקסיקולוגים רבים והתחום מאוד מפותח). שאלתי היא האם הארסן עשוי לפגוע בכליות? עד היום כל הבדיקות הכלליות כולל תפקודי כליות תקינות. מאחר ועד היום לא נמצא חלבון בבדיקות שתן כלליות והקריטינין 0.56(ידוע שבהרעלת מתכות יש הפרשת חלבון בשתן) האם אני יכול להיות שקט לאחר שנתיים שאין לי פגיעה נפרולוגית? תודה רבה

הרעלת ארסן לא ידועה כגורמת לאי ספיקת כליות. בהרעלה אקוטית יכולה להיות פגיעה מישנית להתייבשות עקב שלשולים והקאות. הרעלה כרונית גם היא לא גורמת לפגיעה כלייתית ישירה. יש מחקר שבדק אוכלוסיות ומצא לכאורה קורלציה בין רמות בשתן (שם מופרש) לדרגת האלבומינוריה. המחקר הוא תצפיתי ולכן לא מוכיח דבר. אפשר להירגע...

מנהלי פורום נפרולוגיה