כאבי מותן וגב ימני, צמרמורות וחום.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/02/2018 | 12:13 | מאת: שיר

הי, בת 35, מזה כתקופה סובלת מכאבי גב באזור הימני,בעיקר במותן ואגן ללא ממצא חריג בעמוד השדרה. בנוסף אנמיה משמעותית,התקפים של צמרמורות, רעידות הרגשת חולי וירידה במשקל. עשיתי אולטראסאונד בטן וכליות הכל תקין חוץ מ"כליה ימנית בגודל כ-10.5 ס"מ ,הרחבה קלה של המערכת המאספת התוך כלייתית ואין עדות לאבנים. רציתי לשאול מה הכוונה והאם יש צורך בבירור? תודה מראש, שיר

סביב היריון ולידה תתכן הרחבה של המערכת המאספת והצטברות נוזלים סביב הכליה, בעיקר הימנית, אשר נובעת מלחץ של הרחם עליה וחולפת. לא ציינת כמה זמן את אחרי לידה אך מניחה שהתרחקת די זמן כדי שהממצא יחלוף. עם זאת, לא סביר שהממצא גורם לכאבים אלא אם מלווה בזיהום או באבנים. מניחה שתרביות שתן נלקחו והינן תקינות? אולטרסאונד יכול לפספס חלק מסוגי האבנים ולכן אם אופי הכאב אופייני (הכאב לאור מתואר ככאב "קוליקי", בא והולך כמו התכווצויות), מומלץ להשלים CT בפרוטוקול אבנים. סימן נוסף שיכול לכוון לאבנים הינו הופעת דם בשתן, סמוי (כלומר בבדיקת השתן בלבד) או גלוי. השילוב של התסמינים עם צמרמורות וירידה במשקל מכוון למחלה זיהומית ולכן חשוב לוודא שזו נשללה. בהצלחה והחלמה מהירה

מנהלי פורום נפרולוגיה