לחץ............................

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/02/2018 | 17:00 | מאת: חי

שלום רב האם לחץ וחרדה יכולים לגבות מחיר מהכליות (גם לנוכח קריטינין תקין egfr תקין אצל אדם בעשור השישי)? האם נטילת לוריוון, רבע כדור לפי הצורך מזיקים לכליות? בברכה

חרדה עלולה לגרום לפעילות יתר של מערכת העצבים האוטונומית הסימפטטית ומכאן לעליית לחץ דם, הפרעות שינה (המונעות ירידת לחץ דם לילית הנחשבת מגינה ומועילה). לחץ דם גבוה הוא גורם סיכון לפגיעה במערכות שונות בניהן הכליות. מכאן שהפגיעה אינה ישירה אלא עקיפה. לוריוון לא מזיק לכליות. יש טיפולים שאינם תרופתיים לחרדה. ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה.

מנהלי פורום נפרולוגיה