השפעת כרכום על הכליות ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/01/2018 | 18:58 | מאת: sam59

לאחרונה ניתן משקל יותר ויותר לסגולות הרפואיות של הכרכום. עברתי פעמיים במרחק של 15 שנים , 2 ניתוחי PCL [באותה כליה] ונמצא שהאבנים שלי תורשתיים "ציסטין" לכן אני גם נוטל כרונית יורוסיט K - האם כרוכום יכול לעזור לי למוסס את האבנים, או למנוע את הווצרותם? - ו/או האם נטילת משקה כורכום על בסיס יומי דווקא עשויה חלילה להרע לכליות. אשמח לקבל התייחסות שמואל

אין מספיק מידע מחקרי אמין בנושא . מהמעט שהצלחתי למצוא בנושא בספרות הרפואית הוא ככל הנראה לא מזיק, אך אין לייחס לו תכונות ריפוי בטח שלא לטיפול בציסטינוריה.

מנהלי פורום נפרולוגיה