רפואה היפרברית לטיפול בקליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/12/2017 | 11:18 | מאת: רפואה היפרברית

שלום, האם רפואה היפרברית (טיפול בתאי לחץ) יכולה להיות יעילה אצל חולים שסובלים מבעיות כליות?

איני בקיאה בנושא. מסקירת הספרות בנושא לא נראה שיש מחקרים בבני אדם אלא בחיות בלבד, עם ממצאים סותרים. בחלקם לא הודגם שינוי בתפקוד כלייתי בחיות שנחשפו לחמצן היפרברי, באחרים כן הודגמו נזקים בהיטולוגיה (ביופסיה). האם זה עשוי לעזור? כאמור אינני יודעת. יהיה צורך במחקרים עתידיים על מנת לעמוד על שאלה זו. ממליצה לפנות למרכזים שעוסקים ברפואה זו, מאמינה שיוכלו לתת לך מענה טוב יותר על סמך הניסיון הקליני שצברו עד כה.

מנהלי פורום נפרולוגיה