איסוף שתן עם חומר משמר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/12/2017 | 14:16 | מאת: דליה

שכחתי להוסיף את החומר המשמר אחרי השתן הראשון כמו בהוראות. כשהמיכל הראה ליטר אחד הוספתי את החומר המשמר משתי המבחנות. האם הבדיקה לא תהיה אמינה ואצטרך לחזור עליה שוב ? אודה לתשובה

לחלק מאיסופי השתן מוסיפים חומצות שונות וזאת על מנת למנוע פירוק של תוצר מסוים (למשל חומצת לימון באיסוף לאוקסאלאט, קטכולאמינים או מטנפרינים או תוספת של חומצה בורית באיסוף שמטרתו לכמת את תוצר הפרוק של סרוטונין). להערכתי הוספה מאוחרת של חומצה עלולה לגרום לתוצאות לא מהימנות של האיסוף. עדיף להתחיל מהתחלה. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה