אבני כלייה - כיצד באמת נוצרים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/12/2017 | 18:35 | מאת: מיכאל

שלום! אינני רופא. מצאתי הסבר מעולה ל"לא רופא" על אופן היווצרות השתן ומצאתי שנוצר שתן ראשוני (125 סמ"ק בדקה) ב-3 תהליכים (סינון, הפרשה וספיגה) ובסופו של תהליך מתקבל שתן (להפרשה) שמהווה א ח ו ז א ח ד ב ל ב ד מן השתן הראשוני. היכן הטעות שלי אם איני מוצא שום היגיון בהגברת כמות השתייה כדי לקבל שתן מרוכז פחות (וכך להקטין את האפשרות לייצור אבני כלייה)? במילים אחרות: אני מייצר 7.5 ליטר שתן ראשוני בשעה (180 ליטר ביממה) ומפיק מהם 1.8 ליטר שתן - מה ישנו (שורש: ש. נ. ה.) עוד 2-3 ליטר שתיית מים. ושלא תהיה אי-הבנה - אני מודע לכך ששתייה מרובה מגבירה את כמות השתן... בברכה, מיכה

הגברת כמות השתיה תעלה את כמות השתן ותוריד את ריכוזו (ובכך תפחית את ריכוז החומרים יוצרי האבנים), ובכך תפחית את הסיכון להווצרות אבנים. יש להקפיד על שתיה מספקת שתביא ליצירת 2 ליטר שתן ליום לפחות, בחלוקה על פני היום.

מנהלי פורום נפרולוגיה