איסוף שתן 24 שעות לבדיקת חלבון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/11/2017 | 23:52 | מאת: משה

שלום. בן 67, באיסוף שתן 24 שעות. חלבון 158. הגבול הוא 150 לפי מה שכתוב בטופס הבדיקה. קריאטנין באותו איסוף 24 שעות 1.4 הגבול 2 לפי טופס הבדיקה. בבדיקה לפני שנה וחצי יחס מיקרו אלבומין קריאטין תוצאה 0. האם יש בעיה עם הכליות??וחלבון 158 זה גבוה מדי?? רב תודות לתשובתך!

אכן באופן תקין הפרשת חלבון אמורה להיות עד 150 מ"ג ליום. הפרשת אלבומין אמורה להיות פחות מ- 30 מ"ג. האיסוף במקביל של קראטינין נועד לוודא שהאיסוף שלם. הצפי הוא שגבר יפריש 20-25 מ"ג קראטינין למשקל גוף, אם כי עם העליה בגיל הצפי להפרשה של פחות קראטינין. חלבון 158 מ"ג אמנם מעל לנורמה, אולם מדובר בערך גבולי ביותר ובמדידה בודדת. כדאי לחזור על המדידה לפני הסקת מסקנות. אם גם הבדיקה השניה מעל לנורמה, לבדוק שתן לכללית ומשקע וערך קראטינין בדם. ישנם גורמים שיכולים לגרום לעליה בהפרשת החלבון בשתן באופן זמני, למשל פעילות גופנית מאומצת. ולכן יש להמנע מפעילות שכזו לפני איסוף.

מנהלי פורום נפרולוגיה