בדיקת חלבון בשתן - כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/07/2017 | 12:19 | מאת: מיליה

שלום רב. יש לי כבר תקופה ארוכה חלבון בשתן..Albumin/creatinine ratio...עומד לעיתים על 64.. הרופא אמר שזה לא דלקת בשתן....זה חלבון בשתן.. וזה מפעיל לחץ על הכליה.. כמו כן אמר שאם זה ימשיך ככה, אז יש כדור מונע..לא טיפולי להוריד לחץ על הכליה כדאי שבגיל מבוגר לא נגיע לדילאלזיה או לסיבוך כלייה. מה המלצתך בנושא ? אני לא רוצה לקחת כדור מניעה יש דרך אחרת לטפל בנושא , אבל חשבתי שאם אני ירד בשקל זה יכול להשתנות?

אין לי מספיק מידע עליך על מנת לענות אבל אענה באופן כללי - חלבון (אלבומין) בשתן יכול לנבוע מסיבות רבות. בין השכיחות יותר הינן סכרת, יתר לחץ דם, השמנת יתר. גורמים אחרים הינן מחלות הפוגעות באופן ספציפי בכליה. טיפול במצבים שגורמים להופעת החלבון יכול לעזור בהפחתתו - למשל טיפול בסכרת, ירידה במשקל וכו'. במצבים בהם לא ניתן לטפל בגורם, מטפלים בתרופה המפחיתה את הפרשת החלבון בשתן, מדובר בתרופות ממשפחת מעכבי ציר הרנין-אנגיוטנסין שמפחיתות הפרשת חלבון ומאטות את התקדמות מחלת הכליות לאורך שנים. על כן חשיבותן. לפיכך ממליצה בשלב ראשון לבדוק האם יש גורם שהינו בר טיפול ובהתאם להחליט על צורך בטיפול תרופתי.

מנהלי פורום נפרולוגיה