חוסר מצב רוח בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/10/2016 | 21:33 | מאת: שרון

אני מגיל 38 ללא וסת ובבדיקות נמצא שאני בשלב גיל המעבר . כיום אני בת 46 וחצי וסובלת מכל תופעות גיל המעבר לאחרונה אני סובלת מאוד מעצבות ודיכדוך בנוסף לגלי החום . הוצא לי עוד שהילו התופעות לפני מספר שנים ליטול הורמונים . ניסתי לזמן קצר והחלטתי להפסיק וליטול כורים מצמחים כגון פיטוציקלק שעוזרות לי מעט . בשל הדיכדוך וחוסר מצב הרוח שלא מרפא , שאלתי היא האם ניתן ליטול ציפרלקס שעוזר גם לגלי החום . תודה שרון

שרון שלום ותודה על שאלתך. את צריכה יעוץ פרטני. לא ניתן כמובן להמליץ על שום תרופה בלי להכיר אותך. עקרונית תרופות מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס עשויות להקל על גלי חום, במקביל לפעולתן כנוגדות חרדות/ דכאון. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי