האם יש סתירה בשימוש בין אוורל קונטי לבין תוסף מזון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/08/2016 | 10:54 | מאת: נורית

אני בת 57 ומשתמשת במדבקות אוורל קונטי כבר כמה שנים. ללא שום קשר אני סובלת 8 שנים מיבלות ויראליות עקשניות בכף הרגל. ורוקה פלנטריס. לאחרונה נתקלתי במאמר – מחקר שעל פיו נמצא ששימוש בחומר Diindolylmethane שמופק מצמחים ממשפחת המצליבים (ברוקולי וכו') ובדרך כלל משתמשים בתוסף המזון שלו למניעת סרטנים שונים , כולל צוואר הרחם.,שד, ערמונית ועוד, עוזר ב PMS .אז הסתבר לי שבדקו וגילו שהחומר הזה עוזר מאד במינון מסוים למגר יבלות וירליות, גם פלנטריות. מאחר וכבר 8 טופלתי בכל צורה אפשרית כולל לייזר ללא הועיל, חשבתי לרכוש ולהתחיל לטפל בחומר. קראתי כל מה שיכולתי על התוסף – והוא נמכר בעיקר לאיזון האסטרוגן בגוף. לא כנגד יבלות. אולם כאמור זה נבדק קלינית. הייתי שמחה לדעת האם שימוש בחומר הנ"ל יכול לשבש או להתנגש לי עם לקיחת האוורל. (שמכיל גם אסטרדיול). חיפשתי התייחסות לנושא ולא מצאתי. אני לא מוותרת על האוורל ורוצה מאד לבדוק האם ה DIM יעזור לי. אז אם למישהו יש תשובה מושכלת – אשמח לדעת. אין לי כעת עם מי להתייעץ. התור הבא שלי לגניקולוג רחוק מאד, ורוב הסיכויים שאין לו מושג, רופא המשפחה שלי עזב, ויש לנו כל שבוע רופא זמני אחר, ורוב הסיכויים שגם הוא לא יידע כלום. אפילו על היבלות הויראליות שניסיתי לדבר איתו אין לו מושג. וכנ"ל עם רופא העור. אם לדעתכם יש כתובת נוספת לשאלתי - אנא הפנו אותי. כמה מלים לגבי ה DIM (יש המון חומר , הבאתי כאן מעט): קישור לאחד הלינקים שמציין את המחקר http://www.podiatrytoday.com/how-treat-recalcitrant-plantar-warts על הקשר בין DIM לבין אסטרוגן Diindoylymethane (DIM) is a component of Indole-3-carbinol (I3C) found in members of the Brassicafamily. Most notably broccoli, kale, and cauliflower. It has potent effects on estrogen metabolism and is able to keep the body relatively balanced (by preventing either drastic increases or decreases in estrogen). In small amounts, it can both inhibit the aromatase enzyme (and prevent conversion of testosterone into estrogen) and it can act on more potent forms of estrogen and convert them into less potent forms; this conversion reduces the overall effects of estrogen in the body. However, taking too much DIM at once can actually induce the aromatase enzyme and act in the opposite manner and increase estrogen synthesis.

נורית שלום ותודה על שאלתך. איני מכיר את החומר. נושא היבילות הוא כמובן בתחום רפואת עור. אין בעיקרון מניעה לטיפול הורמונלי ומאכלים ממשפחת המצליבים, כל עוד אוכלים אותם בכמות לא חריגה. כמה יש בתוסף ומה השפעתו, איני יודע. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי