תופעות לואי של מדבקות אבורל קונטי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

17/07/2016 | 11:44 | מאת: ליאת

שלום, הנני בגיל המעבר ורופא נשים המליץ לי על שמוש במדבקות אבורל קונטי. האם תרופה זו עלולה לגרום לפגמים אסתטיים כמו פיגמנטציה (במיוחד אם יש נטייה לפיגמנטציה), דליות וכו'? תודה!

ליאת שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון כל טיפול באסטרוגן עשוי להחמיר פיגמנטציה בסובלות מכך, בעיקר בחשיפה לשמש אם כי התופעה תלוית מינון ושכיחה הרבה פחות תחת טיפול הורמונלי חילופי בהשואה להריון או שימוש בגלולות למניעת הריון. תיתכן אף החמרה קלה בדליות שאינה בעלת משמעות קלינית משמעותית ואינה מהוה הוראת נגד לטיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי