יובש קשה בנרתיק בעת קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/06/2016 | 08:20 | מאת: סיגלית

בת 67, סובלת מיובש קשה בנרתיק שגורם לצריבה קשה בעת קיום יחסי מין, השתמשתי עד לא מכבר באובסטין קרם, אבל הפסקתי כי זה לא עזר.רופא הנשים הציעה לי להשתמש בחומרי סיכה כגון KY וכן בשמן שקדים, הבעיה שלי שאני רוצה קרם לחות עם מוליך להחדרה לתוך הנרתיק ולא רק לחלק החיצוני. יש לך המלצות לגבי משחה כזו? כמובן לא על בסיס הורמונלי. תודה.

סיגלית שלום ותודה על שאלתך. מעבר מטיפול הורמונלי שלא היה מספיק מוצלח הגיוני רק לטיפול יותר מוצלח ולא חומרי סיכה הם הפתרון! יש מקום לכאורה להמשיך טיפול הורמונלי אך יש לבדוק ולהבין מה סיבת הכשלון ומה ניתן לשפר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי