גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/01/2016 | 19:39 | מאת: טלי

שלום ד"ר, אני בת 50 המחזור האחרון היה לפני כחודשיים וסובלת משלל תסמינים לא פשוטים אבל לא יכולה לקחת הורמונים עקב היסטוריה משפחתית, יש משהו שאני יכולה לקחת ולעשות כדי לעזור לעצמי? תודה רבה

טלי שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את ככל הנראה בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) העשויה להימשך חודשים ושנים טרם הפקה סופית של המחזור ובתקופה זאת יתכנו תקופות של תסמיני גיל מעבר קשים לצד תקופות של העלמותם המחלטת. איני משוכנע שאת צריכה טיפול הורמונלי ומנגד, לא ברור מה ההסטוריה המשפחתית המונעת טיפל הורמונלי. לסיכום: רצוי לפנות לבדיקה מסודרת הכוללת אולטרסאונד נרתיקי אצל רופא/ת הנשים המטפל/ת והוא יתאים לך טיפול, בהתאם לנתונים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי