פענוח בדיקת הדם :האם אני בגיל המעבר?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/12/2015 | 15:06 | מאת: עדידי

שלום רב, אני בת 43 אחרי 5 שנים של טיפולי פוריות. התחילו לי קצת גלי חום. עשיתי בדיקת דם והתוצאות היו: FSH 11.7 E2 327 LH 14.6 וקריטנין 0.75 האם אני בגיל המעבר???? האם ייתכן שגיל המעבר הוקדם אצלי עקב טיפולי פוריות? ואם לא, מדוע יש לי תסמינים של גיל המעבר? חוסר תיאבון, גלי חום, דיכאון וראייה פסימית?? תודה על תשובתך :) עדידי

עדידי שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין, כפי שהפרופיל ההורמונלי אכן מראה. בעיקרון טיפולי פריון אינם מקדימים את גיל המעבר (בניגוד לעישוןן לדוגמא). עלייך לפנות לבדיקה מסודרת למקור לתלונותייך ואופציות טיפוליות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי