דימום שנמשך 3 שבועות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/07/2015 | 16:30 | מאת: חנה

לרופא שלום, אני בת 52, ובד"כ המחזור שלי סדיר. המחזור האחרון איחר שבועיים, ואז החל דימום שנמשך כבר 3 שבועות. הדימום החל בהפרשה גושית חומה. לאחר שבועיים בוצעה ביופסיה (פיפל) , ובשחרור נרשם שנצפתה ררית מעובה 6-7 מ"מ עם קטעים ציסטיים בתוכה. יומיים לאחר הביופסיה הדימום השתנה וכעת הוא דמי (דם טרי) וכמות רבה יחסית. כ"כ הופיע כאב גב, ואני מרגישה חולשה כללית. לטענת הרופאה, עד שיגיעו תוצאות הביופסיה אין שום טיפול ויש לחכות בסבלנות. לא היו מוכנים להסביר מה בעצם האפשרויות: האם זו תופעה של גיל המעבר? אפשרות פתולוגית? ממה שהבנתי, תשובה לביופסיה לוקחת עד 3 שבועות. האם תוכל לפרט מעט על האבחנות האפשריות? האם בינתיים באמת אין מה לעשות?

חנה שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שלא ניתן לטפל בך. כנראה שהדימום לא היה מחזור והייתי שב לרופאה המטפלת או פונה לרופא אחר לקבל פתרון. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי