מחזורים לא סדירים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/04/2015 | 14:26 | מאת: בת שבע

שלום, אני בת 46, ללא אמצעי מניעה (מעוניינת בהיריון). אני יודעת שהסיכויים נמוכים אבל מנסה בכל זאת. עד לפני חצי שנה אז הפסקתי עם אמצעי המניעה (מירנה) מחזור סדיר - 28 יום (מאז קבלת המחזור הראשון). בחודשים האחרונים המחזור הפך לא סדיר (בין 23-26 יום). האם התקצרות המחזורים יכולה להיות קשורה לתחילתו של גיל המעבר? חשוב לי לציין שאחרי תקופה ארוכה בהם המחזורים היו מאד דלים (בקושי יומיים דימום קל) הם חזרו להיות רגילים (יומיים דימום כבד ועוד כשלושה ימים של דימומים קלים יותר). תודה

בת שבע שלום ותודה על שאלתך. אני בהחלט ראיתי הריונות ספונטניים בגילך מובן שהסיכוי לא גדול אך קיים. התקצרות מחזורים מוגדרת כשלב שראשון של פרימנופאוזה (טרום גיל מעבר) אך עדיין ניתן להרות. בברכה דר' זלוצובר

14/04/2015 | 11:32 | מאת: בת שבע

האם קיימים טיפולים לנשים בגילי? זה מומלץ? ואם כן, היכן ניתן לעשות את זה? אני מבינה שקופות החולים כבר לא מממנות בגילי שום דבר..

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי