תוצאות בדיקת פרופיל הורמונאלי לאחר כשנה ללא מחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/03/2015 | 17:10 | מאת: שרית

ד"ר זלוצובר שלום, השבוע מלאו לי 45, ללא מחזור כבר כמעט שנה (ומחזור מגמגם ולא סדיר בשנה שלפני כן). היום עשיתי בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ואלה התוצאות. האם ניתן לומר שנכנסתי רשמית לגיל המעבר (מנופאוזה) ואין יותר צורך באמצעי מניעה, למשל? ESTRADIOL(E2) 123.43 PMOL/L FSH 40.00 MIU/ML LH 35.10 MIU/ML PROGESTERONE 1.28 NMOL/L TSH 3.21 MIU/L תודה מראש !

שרית שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר בעיקרון כשנה ללא וסת ואיני משוכנע שאת שם עדיין. את צריכה בדיקה גינקולוגית הכוללת אולטרסאונד נרתיקי ולפי הממצאים,תקבלי תשובה והמלצה טיפולית. ברור שאם אינך שם עדיין, קיים עדיין סיכון מזערי להריון בלתי מתוכנן. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי