עזרה בהבנת תוצאות ב.דם ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/01/2015 | 12:52 | מאת: עופרה

שלום, אני בת 44, מחזורים סדירים של 26 יום,לפני כחודשיים היו אירועים של דימומים כל שבועיים שלושה וכרגע אני באיחור של 10 ימים, וסת אחרונה ב-21.12, נשלחתי לבדיקות דם ואלה התוצאות מאתמול, TSH-3.62, FSH-50.7, PROG-1.9, HCG-קטן מ-2, לציין שבדיקת הריון בבית ביום שישי האחרון הייתה חיובית, במקביל ביצעתי היום אולטרסאונד ואלה התוצאות:רחם קידמי בגודל 42X58, רקמת רחם תקין, רירית בעובי 10 מ"מ, סדירה, שחלה ימנית בגודל 20X25 עם זקיק בגודל 15 מ"מ, שחלה שמאלית בגודל 12X23 מבנה וגודל תקינים, דוגלס ללא נוזל, מכיוון שיש איחור בווסת עלתה האפשרות להריון ומצד שני ישנה האפשרות של גיל הבלות, אז איפה אני עומדת לפי תוצאות הבדיקות? אשמח להבהרה, יום טוב

עופרה שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקה יש משמעות קלינית רק בקונסטלציה בה נלקחה ולא ניתן לנתקה ממצאי הבדיקה. עלייך לשוב לרופא/ה שביקש/ה את הבדיקה אך ברור לחלוטין שאם יש לך לך וסת, אינך בגיל מעבר המוגדר כשנה ללא וסת ומנגד, נראה לכאורה שאינך בהריון ככל הנראה. בברכה דר' זלוצובר .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי