premaril

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/06/2003 | 12:17 | מאת: judith

אני אישה בת 68 .קיבלתי פרמריל כ12 שנים, אחרי כריתת רחם, שחלות וכו.. לפני כשנה אמר לי רופא הנשים שהגיע זמן להפסיק את ההורמונים, כדי לא להינזק מבחינה בריאותית. ניסיתי להפסיק, אבל הרגשתי רע הייתי בדיכאון, והייתי במצב מאוד לא נעים.המשכתי את הטיפול ההורמונלי עוד כחצי שנה. היום אחרי שעברתי ניתוח החלפת פרק ירך, נגמלתי מההורמונים, אבל חל בי שינוי גופני. העור התחיל להתיבש ויש לי תחושה כאילו הזדקנתי באופן פתומי. מה לעשות? האם כדי להמשיך בהורמונים, או הסיכון גבוה מידי ,אחרי כל כך הרבה שנים של שימוש בהורמונים. אשמח לקבל אנפורמציה בנושא בברכה וכבוד רב יהודית

18/06/2003 | 23:35 | מאת: ד"ר משה זלוצובר

יהודית שלום ותודה על שאלתך. רופאך אכן צדק וההמלצה הרפואית היום הינה לנסות להפסיק טיפול הורמונלי חילופי. ישנן נשים שאינן יכולות או רוצות להפסיק את הטיפול ההורמונלי החילופי מסיבות של איכות חיים ובהם נמנה את גלי החום, שינויי מצב רוח, יובש בנרתיק ושינויים בעור. מכל אלו לא מתים ולעומת זאת הטיפול ההורמונלי החילופי לאורך זמן עשוי להעלות את סיכוייך לפתח סרטן שד, התקף לב או שבץ מוחי ואולי אף אלצהיימר. העליה בסיכון במספרים מוחלטים אינה מאד גדולה וכל אשה מחליטה על סמך הביטוי אצלה של החוסר בהורמונים האם היא נוטלת את הסיכון ומשתמשת בהורמונים או לא. יש להתיעץ עם רופא מומחה לגבי סוג הטיפול ההורמונלי והיתרונות או החסרונות המיוחדים לך, לדוגמא, אם עברת את הניתוח עקב שבר אוסטאופורוטי, אולי הטיפול אינו יעיל אצלך אפילו בהיבט זה חיובי זה של הטיפול ההורמונלי החילופי. מצד שני, ישנן נשים המעשנות בגילאים אלו וזה הרבה יותר מסוכן ומזיק מטיפול הורמונלי חילופי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי